Beneficii Catina

Efectele minune ale cătinei.

efecte minune catina - melissimo

O adevărată infuzie de sănătate.

Cătina este unul dintre fructele care ar trebui să-l consumăm cu toţii: conţine foarte multe vitamine şi minerale, dar şi substanţe care au efect pozitiv asupra stării de spirit.
Beneficiile cătinei sunt impresionate și numeroase: este plină de vitaminele A și E (este de trei ori mai mult decât germenii de grâu și de trei ori mai mult decît în morcovi, fiind foarte importantă în procesele de regenerare), K, P, F, întreg complexul de B-uri, conține o cantitate mare de betacaroten, dar și de fosfor, potasiu, magneziu, fier, Omega 3, Omega 6 si preţiosul Omega 7.

Potrivit studiilor de specialitate, cătina are cea mai mare concentrație de Vitamina C din toate fructele, aproximativ de 10 ori mai mare decât citricele. De asemenea, conține aminoacizi esențiali și acizi grași nesaturați.

Două studii, realizate în Statele Unite şi în Japonia, au arătat că aportul de Omega 7 contribuie semnificativ la producția de colesterol bun, precum și la răspunsul favorabil al organismului la insulină. Concentrația mare de Omega 7 din cătină poate fi şi secretul pielii tinere, a unui chip luminos și al unui corp fără vergeturi. Acidul gras este prezent în mod natural în țesuturile umane, inclusiv în epidermă, însă timpul și factorii externi își vor spune cuvântul motiv pentru care acesta trebuie “ajutat” să mențină pielea suplă și frumoasă. În industria cosmetică, Omega 7 este din ce în ce mai des inclus în cremele destinate îngrijirii tenului datorită prezenței sale naturale în țesuturi, scrie Cosmopolitan.

Serotonina, hormonul fericirii

O altă substanță care se regăsește în cantități mari în cătină este serotonina. Serotonina, cunoscută drept hormonul fericirii, este deosebit de importantă în contextul actual, având în vedere efectele ei asupra organismului uman, și cu precădere asupra stării de spirit. De precizat este de asemenea și faptul că acest fruct și derivatele lui sunt potrivite la orice vărstă. Iar datorită proprietăților sale, cătina este indicat a fi consumată cât mai des.

Cătina ajută la:

  • Întărirea imunităţii
  • Tratarea bolilor digestive
  • Tonifiant general, antianemic, vitaminizant
  • Foarte bun antiinflamator
  • Efect antigripal
  • Scade durata de convalescență după boală
  • Cicatrizant puternic
  • Îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului
  • Protector împotriva radiațiilor solare

Sucul de cătină bio de la Melissimo

O opţiune foarte bună pentru a consuma acest fruct minune este sucul de cătină Melissimo. Acest produs natural este realizat din cătină bio, miere pură şi apă alcalină (pH 8.9 – 9).

Articol preluat de pe Capital.ro